четвъртък, 10 декември 2015 г.

54 кучета в новия приют в Силистра



Снимката не е от силистренския приют
      Поне 54 улични кучета са уловени и прибрани до момента в заработилия наскоро приют за безстопанствени животни край Силистра, личи от справка на общинската администрация в областния град. 37 от тях са на възраст от 30 до 95 дни, а от останалите 9 са кастрирани, обезпаразитени и чипирани. Две от кучетата – на възраст около 2 години и половина, са осиновени, а едно е върнато на собственика му. Седем майки и близо 20 малки кученца са хванати само в района на болницата в Силистра

     
     „Има много желаещи да осиновят кученце, като за целта е необходимо в рамките на работното време да разгледат псетата и да направят своя избор, след което да подадат заявление“, обясни директорът на приюта Димитър Иванов. По думите му, ако новият собственик на кучето, след като го регистрира, смята то да живее в града, годишната такса, която трябва да заплати, е 20 лева, а ако ще е дворно или селско куче – 3 лева.
    
    Приютът за уличните кучета край Силистра работи в партньорство със сдружението „Закрила на безгласните“. Служителите му се надяват, след като осиновителите си харесат домашен любимец и приятел, след време да не го натирят обратно на улицата.
http://www.websilistra.net/

Няма коментари:

Публикуване на коментар