четвъртък, 3 декември 2015 г.

Китарен звън в зала 13 на ХГ Силистра

„Китарата, е музикален инструмент от групата на струнните инструменти. Звукът при акустичната китара се извлича от вибрациите на струните и резонанса му в кухата част на инструмента“, накратко това научаваме от Уикипедия за един от най-омайните и трудни за усвояване музикални инструменти.



Иван Русев и Хр. Христов:
 "Добре дошли" в зала 13
Най-често представители на мъжкия пол са изкусните китаристи – както в класиката, така в рока, в пресъздавате на балади и в др. музикални жанрове, но има и дами, които успяват да накарат шестструнния инструмент да заплаче, за да предаде духовна наслада у публиката.
Силистренката Виктория Цветкова е сред съвременниците ни, отдала се на китарата, за да предлага на аудиторията безценни уроци по майсторство, което предава и на своите възпитаници. В навечерието на Никулден тя проведе своя голям самостоятелен концерт в зала 13 на Художествена галерия в Силистра.

Актьорът Христо Христов представи изпълнителката на музикални произведния от различни епохи – възпитаничка на СОУ „Никола Вапцаров“, където преподава, и на учителя си Георги Василев в Берн. Нейният ученик Иван Русев спечели наскоро призово място на голям музикален конкурс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар