понеделник, 14 декември 2015 г.

Самбист е №1 на ОСУ "Дръстър" в Силистра



В салона на община Силистра се проведе тържеството на ОСУ „Дръстър“ Силистра за награждаване на десетте най-добри спортисти на единственото спортно училище в област Силистра. Кметът д-р Юлиян Найденов и областният управител Стоян Бонев поздравиха със свои специални адреси, спортистите, преподавателите и треньорите.
Директорът на училището Петър Цветков отчете успешна спортно-състезателна година, отбелязвайки най-големите резултати: за пръв път ученик на ОСУ има медал от европейско първенство – бронз на самбиста Начо Начев с тр. Неделчо Цвятков, който с решение на треньорския съвет бе избран и за спортист №1 на училището .

За спортист №2 бе обявен националният рекордьор по плуване Георги Георгиев, възпитаник на Христо Бончев, носител на много медали от различни първенства. Спортист №3 стана самбистът Рустислав Добрев – национален състезател за мъже, участвал наскоро на световното първенство в Казабланка.

В почетната десетка са още спортисти по футбол, борба, спортна  стрелба и джудо. ОСУ „Дръстър“ отбеляза първите си десет години през 2015 г. с тържество, проведено в чест на юбилея. 

Междувременно до 10 декември приключи събирането на мнения кой да бъде спортист №1 на община Силистра на базата на 25 предложения от 13 спортни клуба. Награждаването е на 18 декември от 17 ч. в хотел "Дръстър".

Няма коментари:

Публикуване на коментар