вторник, 8 декември 2015 г.

В София, Силистра и други градове отбелязаха 26 години на СДС




„26 години са и много, и малко. За един човешки живот 26 години е възрастта, в която достигаш своята зрялост. За една партия обаче годините са много и като се върна в спомените назад, СДС преживя какви ли не падения и върхове. Отбелязваме тази дата и си спомняме за това, което е било при основаването на партията, при онзи едномилионен митинг, управлението на СДС, което отвори евроатлантическият взор на България. През всички тези години СДС е доказал, че духът на тези, които са създали партията е жив и хъсът не може толкова лесно да се пречупи. Сега сме заедно в едно дясно управление. Слоганът на СДС отпреди години. „Заедно можем повече“ е по-актуален отвсякога", заяви председателят на СДС Божидар Лукарски по време на тържеството, проведено в София в чест на 26-ата година на партията, започнала като коалиция.

Понастоящем СДС е в Коалиция „Реформаторски блок“ и е част от управлението на страната след последните парламентарни избори. В Силистра също бе проведено тържество по покана на областния партиен лидер Младен Минчев, заместник областен управител на област Силистра. 

В него участваха областният управител Стоян Бонев, представители на местните власти в лицето на кметовете на общините Силистра, Тутракан и Кайнарджа – д-р Юлиян Найденов, д-р Димитър Стефанов и Любен Сивев, председателят на ОбС-Ситово Станчо Арсов, областният координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров, местни лидери на партии от коалицията РБ, вкл. и в предишни години, дългогодишни общински съветници като Красимир Коев и др.

В годините СДС в област Силистра е имала народни представители – Велислава Гюрова и Христо Димитров, кметове на общини и на кметства в общините Силистра, Тутракан, Ситово и др., общински съветници в цялата област, както и представители във властта на регионално ниво в изнесени структури на държавната администрация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар