неделя, 28 април 2013 г.

Йордан Кисьов: след утаеното време настъпва „пълно – празно”, а накрая е „между водата и небето”


  



Художникът Йордан Кисьов представи третата си изложба в рамките на един месец. Първо бе провокацията „Утаено време” с идеята: първо нещо трябва да се утаи, за да се роди нещо ново. После дойде моментът за още едно предизвикателство, наречено от него „Пълно – празно”. То не бяха едни чекмеджета – големи, интересни, заредени с философия. И ето – накрая на триптиха – „Между водата и небето”. Тук край голямата река Дунав.

      С нея завършва „Големият път”, продължил 10 години в реализацията му. Авторът се надява, че вложената от него енергия се е превърнала в истинско и живо изкуство, което зрителят възприема със сетивата си. 
Кисьов в беседа с Ива Йорданова от ДБГ
Той твърди, че всяка от изложбата е със свой стил, но в същото време ги обединяват „зараждането, съществуването и възнесението”, т.е. „издигането от профанното до сакралното”. И както авторът заявява: може би това е Животът. Изложбата бе посетена от кандидати за народни представители в лицето на Ива Йорданова – водач на листата на Движение „България на гражданите” и на Вяра Емилова – Коалиция за България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар