понеделник, 4 юли 2016 г.

Силистренка кани на "Весел бар" в Китен

http://www.paralel44.com/

„Весел бар”, чийто собственик е Полина Герасимова от Силистра, отново отвори врати за своите посетители. Това е седмата година, откак той съществува, функционирайки през летния сезон на морския бряг в живописния едноименен къмпинг край Китен, Бургаско. Наскоро се разшири и стана сърф-бар, което бе отпразнувано със специален купон на негова територия.
Полина прие множество гости, предимно столични интелектуалци и творци, които заедно с нея се веселиха до ранни зори. Присъства и баща й, изявеният фотограф Петко Герасимов, още повече, че всяко лято той пребивава там в качеството си на пръв неин помощник. В същото време е водещ на тъй наречения фотоуоркшоп, част от международната проява „SummerArt”, организирана от нея в Китен. Тя се провежда всеки сезон, предлагайки на участниците редица интересни занимания, в които те се включват с голям ентусиазъм. Освен курсовете по фотография, това са кинолектории на открито, концерти на известни гостуващи изпълнители, обучения по плуване, сърфиране и т.н.
Герасимова, както сме писали и преди, е завършила визуални изкуства в Нов български университет в София, където живее от 15 години. Тя е част от тамошния културен елит и един от най-големите днешни специалисти по 3D-мапинг, холограмни изображения, прожекции и анимации върху всякакви повърхности. Поредният й уникален триизмерен проект беше излъчен върху фасадата на НДК по повод състоялия се там през май „Салон на изкуствата”. Нашата съгражданка се изявява и като сценограф, сътворявайки интерактивни декори за различните театрални и оперни спектакли на софийска сцена, припомниха нейните почитатели.
За славата и колорита на бара неведнъж в неформални разговори разказва и Петко Герасимов - бащата на Полина, известен местен фотограф. Дай, Боже, всекиму, да се докосне до атмосферата на веселия бар на брега на морето, зареден с енергията на дунава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар