понеделник, 25 юли 2016 г.

Първи фолклорен фестивал „На раздумка, песен и почивка в Горещниците“ в Средище

Фейсблук профил Chitaliste SredisteПърви фолклорен фестивал 
На раздумка, песен и почивка в Горещниците, организиран със съдействието на кметство с. Средище бе проведен със съдействието на община Кайнарджа. „Читалището ни се сдоби с нова сцена за мероприятия, която бе построена в парка на селото ни. По стар обичай откриването бе с питка и мед. В ритуала участваха Председателят на читалището Румяна Стефанова, кметът Бейзат Исмаилов и управителят на ДЦВХУ и член на настоятелството Георги Василев, както и група момичета“, съобщиха от името на организаторите.




Фестивалът започна с изпълнение на домакините от ФГ „Сребърни звънци“, ТГ Палитра“, ДФГ Средищка огърлица, ДГ „Шарена черга, ФГ Надежда“, както и от групи към читалищата в община Кайнарсджа: ВГ Перуника, ВГ Войновка“, КНХ Извор и НЧ Надежда 1943 Зарник.


Гостите ни бяха от НЧ Светлина 1942  Главан, Пенсионерска група Ново Петрово Калипетрово, ГАФ Росен здравец“ при НЧ Й. Йовков с. Добротица, ФГ Добруджанска китка при Клуб на пенсионера №3 град Силистра. След проведения наскоро пръв по рода си в село Голеш фолклорен празник, това е поредният  хубав и весел летен празник в една от най-малките общини в Крайдунавска Добруджа, намерили място в областния културен календар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар