събота, 23 юли 2016 г.

Националният военен университет изпрати "Випуск 2016 - Тутракански"

Първото си военно звание получиха 88 курсанти от НВУ „Васил Левски” от "Випуск 2016 - Тутракански", във връзка със заповед на министъра на отбраната и по повод 100-годишнината от Тутраканската епопея. Наименование на завършващ випуск не е имало от 2003 г., когато беше кръстен на Илинденското- Преображенско въстание.
„Идеята е всяка година випуските да получават име според годишнина от славна битка или бележита дата. За следващият випуск е ясно, че ще се казва „Васил Левски” по повод 180 години от рождението на Апостола”, обясни заместник-началникът на НВУ полковник Веселин Мадански. 
85 от завършващите курсанти ще започнат работа в Българската армия, а трима ще се влеят в редиците на виетнамските въоръжени сили. Всичките 88 души са се обучавали в 4 военни специалности и в 12 военни специализации. Първенецът на випуска тази година е курсант-старшина Ивона Стоилова.
Цветан Бисеров, Габриела Горанова, Тодор Илиев и Бетина Димова са отличниците на четирите специалности във Випуск – 2016. Първото си сержантско звание получиха и 83 кадети, обучени в Професионалния сержантски колеж. Първенец тази година е Галин Ганев от военно формирование 26030 в Безмер. 29-годишният мъж работи в авиобазата от 10 години и се занимава се с радиоелектронното оборудване на самолетите. 

По http://m.regnews.net/




Няма коментари:

Публикуване на коментар