понеделник, 8 юни 2015 г.

Енчо Енчев издаде „Добруджанци се смеят – 3“


Фондът на книгите, издадени от силистренски автори, се обогати с още две, дело на журналиста Енчо Енчев, дългогодишен главен редактор на някогашния в. „Силистренска трибуна“, както и на „Нова силистренска трибуна“.
         С едната от тях – „Добруджанци се смеят – 3“, отпечатана в издателство "Ковачев",той продължава вече започната поредица със същото име, от която има издадени две книги, събрали случки и хумористични попадения, чиито автори са добруджанци. В книжката се оглеждат манталитетът, настроението, словесната изобретателност и чувството за ирония на нашенеца от „най-северния север“.
         А случките са от целия спектър на живота – битови, емоционални, политически и пр., взети назаем от всекидневието на тукашния човек, на когото не приписват по принцип велико отношение към хумора.На практика сред над 300-та скеча виждаме на едно място как изглежда чрез този жанр почти всяко населено място в Крайдунавска Добруджа. Другата му книга е "На път за Рая", което е отпечатана в zape4at.com, е със стихотворения и поеми.
Енчо Енчев е роден е през 1945 година в Търговищкия край. Професионален журналист, публицист и писател и общественик. Има издадени 9 книги, първата от които е през 1976 г. - стихосбирката "Накрай света", а преди пет години е предишната, също стихотворна - "Лиричен дом". "Любопитна Силистра" и "Енциклопедия Силистра" имат по две допълвани издания. От 1982 година е член на Съюза на българските журналисти. Носител е на два кавалерски ордена „Св. св. Кирил и Методий” – ІІ -ра и ІІІ-та степен. Живее и твори в Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар