вторник, 23 юни 2015 г.

Ремонти по чешми и сгради в община Ситово




В обновен вид е за предстоящия футболен сезон съблекалнята на стадиона в Ситово. Боядисана е в приятен за окото цвят, направен е и необходимият ремонт. Тази дейност е само малка част от извършеното от Общинско предприятие „Общински имоти и услуги 2012“. За останалото говорят фотосвидетелствата за ремонти на чешми в различни села в общината – Добротица и Слатина, например, за канал в Попина, за коситба в Искра и пр. ангажименти.  Предприятието бе създадено през януари 2012 г. и работи по специална Наредба, приета от Общински съвет Ситово. Отскоро то има и свой профил във Фейсбук, за да се споделят снимки от извършените дейности.
Село Поляна е сред най-малките в община Ситово. В него живеят малко над 100души по адресна регистрация, иначе достигат до 120- 150 обитатели. Наскоро там бе открит паметник на загиналите за свободата на България. „Актуални са и ефектите от ремонти на различни места в селото: спирката към горната махала, основен ремонт на друга спирка – на разклона от пътя Силистра-Русе, към селото, през което минава и път за Попина“, съобщи кметският наместник Йорданка Костадинова.
 Здравният пункт също има обновен вид – в него работи личният лекар д-р Росен Колев. С пари от бюджета са ремонтирани гравитачни чешми в селото. С читалищни средства са направени подобрения и в сградата на читалището – пребоядисване на салона, дограма в клуба, др. ремонти. В основата на дейността му е Женската вокална група, която обикновено участва в различни прояви не само на общинско, но и на регионално ниво.
Временно действат клубове по готварство и по рисуване. Засега не е продължен градежът на църквата, първата копка на който бе направена през септември 2011 г.


Няма коментари:

Публикуване на коментар