понеделник, 4 юли 2016 г.

Спортисти и туристи от Силистра покориха вр. „Мусала“

 
Представители на ОСУ „Дръстър“ и на ТД „Дочо Михайлов“ от Силистра покориха връх „Мусала“ в един от първите дни на м. юли. Сред тях бе директорът на единственото по рода си в област Силистра училище – Петър Цветков, заедно с преподавателите Иван Касчийски, Иван Занов, Стефан Стефанов, Галя Илиева, Симеон Колев, Иванка Димитрова; туристите Стефка Костадинова и Йордан Георгиев.

На самия връх Неделчо Цветков – президент на СКЕ „Багаин“, поздрави със свое изпълнение на няколко мелодии на кавал – вкл. с песен за Добруджа, хора от различни краища на България, покорили най-високия връх на Балканския полуостров. По подобен начин той изрази своето отношение към българската природа и култура, и при посещението на групата на комплекса „Царска Бистрица“ край Самоков, както и на комплекса „Цари Мали град“ край дупнишкото село Белчин.

Тези дни ОСУ „Дръстър“ приключва в делови порядък завършилата учебна година, отчитайки постигнатите резултати в обучението и в спортните надпревари. Засега ръководството на училището отбелязва новия си успех – направения прием за следващата учебна година. Училището изразява и своята благодарност за получения нов автобус, необходим за оптимизиране на работата на екипите в различните спортове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар