сряда, 29 юли 2015 г.

Баскетболист от Силистра отива в Прищина, друг играе на европървенството



      Интересна развръзка в развитието на спортната кариера на баскетболиста от Силистра Станимир Маринов, който е и член на националния отбор на България. Според сайта БЛИЦ, той най-вероятно ще продължи кариерата си в чужбина, защото шампионът в Балканската лига през миналия сезон „Сигал“ от столицата на Косово, Прищина, е на крачка от привличането на 192-сантиметровия гард. Говори се, че Маринов е отхвърлил оферта, отправена от шампиона в НБЛ „Лукойл Академик“ - София. Станимир стартира миналия сезон с „Левски“, но със закъснение заради забавена картотека.
        В края на 2014 г. напусна столичния клуб заради финансовите му проблеми и избра „Черно море, с който вдигна Купата на България и бе избран за MVP на турнира в Плевен. Гардът, възпитаник на Лъчезар и Светлана Тодорови от БК „Доростол“ сложи край на първенството с бронзов медал при мъжете, записвайки средно по 11.2 точки, 3.3 борби и 4.4 асистенции в общо 37 мача. В кариерата си досега Станимир Маринов е бил част и от „Балкан“ - Ботевград, с който през 2013-2014 г. завършва трети в Балканската лига.
         Друг силистренец, който тази година завърши ПМГ „Св. Климент Охридски“ – Преслав Неделчев, бъдещ студент в София, в момента играе на европейското първенство по баскетбол като част от националния отбор на България за юноши до 18 г. Той е възпитаник на БК „Доростол“ и през последните години винаги е сред най-добрите състезатели в страната.
           В далечното минало Силистра също е имала национални състезатели в различни национални гарнитури - Пенка Бояджиева и Росица Вълкова (участничка на Балканиада), Валери Марков (участник на Универсиада), Анелия Маркова и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар