събота, 18 юли 2015 г.

БНТ2 стартира пътуваща информационна кампания за работата в Европарламента




„Като част от проекта на Българската национална телевизия „Парламентът на Европа” от 3 до 8 август 2015 г. БНТ 2 ще осъществи пътуваща информационна кампания за работата на Европейския парламент. Пътуващото студио ще премине през различни райони в страната, вкл. Силистра. Жителите на градовете и малките населени места около тях ще имат възможност да се запознаят с различни по тематика образователни репортажи за структурата и работата на Европейския парламент. Те ще се излъчват в специално оборудван за целта мобилен микробус. 

Стартът на кампанията е предвиден за 3 август 2015 г. от Русе, а финалната точка е община Силистра. На следващия ден, 8 август, събота, екипът ще бъде в Силистра. Той ще бъде позициониран в Дунавския парк в 9 часа сутринта. Около 10,30 часа екипът ще отпътува за Сребърна за среща с местните жители и с чужденци, които живеят там. Тук акцентът ще бъде екологията, защитените видове, туризмът.

Във всички населени места хората ще могат да изгледат в микробуса на БНТ информационните материали на Европейския парламент и да споделят своите наблюдения от членството на България в ЕС, за работата на българските и европейските депутати, както и да отправят своите въпроси към тях. Репортерският екип ще запише техните коментари и ще ги постави на публична дискусия през месец ноември в Русе, в която ще участват български представители в Европейския парламент. Ежедневно репортажи ще бъдат излъчвани в централните новинарски емисии на БНТ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар