четвъртък, 26 януари 2017 г.

Младежи коледари дариха незрящи връстници от Силистра



В офиса на РСО Силистра на Съюза на слепите в България на ул. „Петър Вичев“ бе проведен мил ритуал с участието на представители на Младежка коледарска група при Клуб „Хари 3“ – село Калипетрово, които връчиха дарение от 150 лева на 5 момичета и млади жени, членове на организацията.

Средствата са събрани по време на коледуването в края на миналата година и дарението е предвидено за закупуване на хранителни продукти от силистренски магазин. Намерението за осъществяването му е било планирано още през м. ноември, когато групата се е събрала да се подготви за празника, както и за участието си в поредния преглед „Стани, нине, господине“, провеждан от община Силистра.

Председателят на РСО Петранка Стоянова връчи поздравление за благородната инициатива на младежите коледари, а адресатите на дарението почерпиха гостите със сладки, произведени от тях. Ритуалът бе осъществен със съдействието на Областна администрация Силистра и от името на областния управител Стоян Бонев коледарите получиха специален поздравителен адрес, както и юбилеен календар, свързан с годишнината от рождението на Васил Левски, осигурен от местната структура на Общобългарския комитет, носещ неговото име.

В минутите след тържество РСО Силистра на Съюза на слепите в България, създаден преди 96 години, проведе своето годишно събрание, за да отчете едногодишната си дейност., вкл. и успехи в сферата на спорта (шахмат, шоудан, лека атлетика и канадска борба). Провеждат се обучения, изложби и други форми на общуване. Правят се демонстрации на нови продукти и технически приспособления, които улесняват живота на хората с проблеми със зрението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар