понеделник, 16 януари 2017 г.

Силистренски принос за филма ВОЕВОДА

http://cineboom.eu/

Е, случи се! Най-новият български филм „Воевода“ получи своята бляскава премиера на 11.01.2017 г. в Cine Grand в обновения Park Center в гр. София. И о господи, каква бе тя!
Потапяме се в топлото и уютно предверие на киното. От входа ни посреща брилянтен „червен килим“ със златни колони и въжета около него. Гъмжи от хора. Отправяме се към касите за да се представим и получим поканите. Усмихната девойка ни посреща и открива в списъка. Отмята ни и получаваме поканите си. След което се отправяме към дълбочината на предверието. Усмихнати гости и приятели, спечелили от томболи, медии, уеб сайтове, телевизии… всякакви хора са там. Деликатен фото кът с голям банер и стенди до него!
Подобаващо, като за всяко голямо събитие, това бе и най-ухажваното място в предверието. Там се изредиха много от актьорите и екипа на филма, включително и режисьорката Зорница София.
Ароматно вино, безалкохолни напитки и вода, деликатен коктейл, високи маси с представителни черни покривки… „сценографията“ бе подобаваща и ПРАВИЛНАТА за подобрен род събитие. Присъства целия екип, присъства PR-ката на филма, присъства и да го нарека най-важното лице в разпространителската фирма ЛЕНТА и много, много други. 
Безспорно гвоздеят на вечерта, беше шествието на четата, начело с гайдарите, следвани от Войводата (Зорница) и четниците! А българското хоро, което се изви от малка част от гостите в последствие, беше истински триумф, който накара душите на всички присъстващи да се стоплят и почувстват… а бе някак по-български.

ЗА СИЛИСТРЕНСКИЯ ПРИНОС КЪМ ФИЛМА В СВОЙ ПОСТ ВЪВ ФЕЙСБУК РАЗКАЗВА ВИКТОРИЯ ДЕНЕВА: "Запознахме се със Зорница София Попганчева по нейна покана, като повод беше участието ни в снимките за „Време разделно“ – филм за филма, който се проведе през 2015 г. 

Докато си говорехме на кафе за разни хайдутски истории естествено тя сподели, че има намерение да направи филм за Румена Войвода.Набързо се съгласихме да се присъединим с каквото можем, като на първо време се заехме с изработването на някои основни предмети, свързани с въоръжението и костюма на тази легендарна жена.

После трябваше да се присъединим към заснемането и на масовите сцени, но пътеките ни отведоха по други сокаци и не долазихме до четата, за което все още съжалявам! Бяхме на премиерата на филма и съм изключително доволна от преживяното! Филмът си заслужава гледането..., поради много причини!...Радвам се, че бяхме част от екипа! Пожелавам успех на ВОЕВОДА и на създателката му! Нека да продължава да твори със сърце и дух, като оставя добри следи след себе си! Монтажист на филма е Виктория Радославова, също от Силистра."




Паралел44: Актьорът Димитър Селенски, чиито силни години минаха в Драматично-куклен театър Силистра е  в образа на хайдут Трайчо, партнирайки си с такива известни имена от родното кино като Валери Йорданов, Йордан Биков и Зорница София. 

В Силистра филмът може да бъде видян днес - 16 януари, от 17,50 ч. и във вторник от 20 ч. в киното в Дома на учителя, тъй като е в афиша на кино ЛАТОНА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар