вторник, 1 март 2016 г.

Честита Баба Марта - весели, засмени, бели и червени! Да се готвим за Трети март!




Покана: Първи март, в 13.30 ч. в стая 105 в Основно училище „Кирил и Методий“ - град Силистра, ще има открит урок по родолюбие – тържество  

в чест на Трети март, на което ще присъстват представители на Клуб 

„Традиция“ Силистра.

3 март в област Силистра 
тържества с поднасяне на цветя, зари – проверки и концерти

На тържествената церемония на пл. „Свобода“ в Силистра от 10.00 ч. на 3 март т.г. честта да вдигнат националното знаме на Република България се отрежда на Даниел Георгиев Петров, ученик от XII клас в Общинско спортно училище „Дръстър”, носител на златен медал пневматичен пистолет при юношите ст. възраст, както и на медали от други състезания и турнири.
Негови асистентки са: Маргарита Николаева Вълчева, XI клас в Езикова гимназия "Пейо Яворов", първенец от Националния конкурс „Градът, който обичам”, участник с отбора на гимназията, победител в програма „Евроскола”, както и Росина Илиева Георгиева от 11 клас на ПМГ „Св.Кл.Охридски” – стипендиант на Националния конкурс за ученици "1000 стипендии" и на Американска Фондация за България.
Непосредствено след тържественото поднасяне на венци и цветя на сцената на пл. „Свобода“ ще се извисят гласовете на Милен Иванов и Даниел Спасов от формация „Двуглас“, познати от екрана на БНТ.
Вечерта в Тутракан и в Алфатар ще има тържествени зари – проверки, а подобно на силистренци – в Дулово и Главиница ще има общоградски тържества. В Ситово е предвиден концерт в читалището с училищни състави  поднасяне на венци и цветя пред местни паметници. В Кайнарджа – в 10,30 ч. – поднасяне на цветя, а в 15 ч. – концерт в салона на читалището.

Няма коментари:

Публикуване на коментар