четвъртък, 1 юни 2017 г.

Задава се пореден дунавски спортен празник в Силистра


На 11 юни от 10 ч. в Дунавски парк Силистра община Силистра и СНЦ За по-добра и красива Силистра със съдействието на МКБППМН, Превантивно-информационен център, ОбК комитет Васил Левски и ОбщК Христо Ботьов” организират под наслов Мама, татко и аз спортната празнична инициатива, наречена Дунавски спортен празник-II с масов крос за деца, младежи от 7 до 18 г. и техните родители. Проявата е посветена на  180-ата годишнина от рождението на Васил Левски. Празникът, ще се проведе на 

Кросът ще е на алеята, преминаваща по цялата дължина на парка. На сцената до втория шадраван в парка участниците в празника ще проверят познанията си по история (програма и викторина, посветени на Апостола на свободата). В района на разкопките до река Дунав ще са спортните игри - дърпане на въже, футбол на малки вратички и Две в едно - надпревара по двойки с вързани крака, предвидени за всички регистрирали се семейства.

Дунавският спортен празник под мотото Аз, моето семейство и приятели - заедно за един по-добър свят без зависимости” цели да популяризира съвместните спортни инициативи и празници сред подрастващите и техните семейства, като алтернатива на свободното време и превенция на зависимостите, а също така и да подпомогне инициативността за съвместно прекарване на това свободно време, като един огромен резерв за пълноценното личностно развитие на децата. В рамките на празничната проява ще може да видите и да се включите в демонстрации на танци като зумба, хип-хоп и български народни хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар