петък, 2 юни 2017 г.

Детски празник в община Ситово

В слънчевия 31 май т.г. в двора на ДГ „Щастливо детство” в с. Ситово се събраха децата от общината за пъстър и шумен спортен празник, който се проведе под мотото „Спортът – арена за приятелство”. Водещ на празника беше Валентина Иванова – директор на ДГ в с. Ситово. Участници бяха децата от ПГ – 6-годишни,и ПГ – 5-годишни от ДГ в Ситово и с. Любен – отбор „Ябълка” и отбор „Круша” децата от ПГ от ДГ в с. Искра, както и деца от първи клас в ОУ от с. Добротица, Ситово и  с. Искра. Празникът беше открит с кратка програма от децата на ДГ с. Ситово.


С много желание и спортен дух състезателите премериха сили в игрите „Провиране през тунел”, „Скачане с чували”, „Пренасяне на топче в лопатка” и „Дърпане на въже”; провираха в тунел и хвърляха рингове в цел, движиха се в „зиг-заг” и проявиха завидна бързина и точност в изпълнение на задачите, спазваха правилата на игрите. Публиката насърчаваше участниците, викайки имената на приятели и познати от отборите, аплодисментите бяха повече за предпочитания отбор. В очите на всички състезатели се виждаше духа на спортиста и желанието за победа.


 

Всички отбори – участници бяха победители, разменяха местата си във всяка игра, проявяваха разбиране и уважение един към друг. Игрите имаха състезателни елементи, но нямаха състезателен характер. Целта е да се популяризира спорта и децата да бъдат възпитани в спортен дух. Отборите получиха грамоти, плакети и топки за участие в състезателните игри.


1 коментар:

  1. За всичките си искания за кредит, аз съм от решението.
    Трябва финансиране, краткосрочно или дългосрочно заем, само една надеждна и достоверна адрес (zabayevborislav@gmail.com). С революционни нашите кредитни и безпроблемно формули, за решаване на всички ваши финансови притеснения в само 48 часа. Така че не се колебайте да се свържете с мен: zabayevborislav@gmail.com

    ОтговорИзтриване