четвъртък, 10 октомври 2013 г.

В центъра на Силистра флашмоб, скейтборд, стрийтбол, шахмат и други "чуждици" в името на борбата срещу насилието и наркотиците


На 9 октомври 2013 година  на площад „Свобода“ се проведе спортен празник под мотото "Младежта срещу насилието и наркотиците».  Организатори са Дирекция "Хуманитарни дейности” при Община Силистра, Превантивният информационен център по зависимости (ПИЦ) и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Спортните прояви са по повод  Европейската седмицата на движението и спорта (MOVE WEEK)Г-жа Денка Михайлова, заместник – кмет „Хуманитарни дейности“ откри празника, като благодари на ръководителите на всички участващи отбори за активната работа и всеотдайността. Тя пожела на участниците много емоции и забавление.
Инициативата стартира с флашмоб, подготвен от балет Б2 с ръководител Боряна Кьосева. Проведeн бе турнир по стрийтбол между училища от град Силистра, състезание по скейтборд, демонстрации по приложно колоездене и демонстрации по шахмат. В групите по стрийтбол от V-VІІ клас, при момичетата първенци станаха отбора на СОУ „Н.Й.Вапцаров“, при момчетата в същата възрастова група на първо място се класира отбора на ОУ „Кирил и Методии“. Във втората възрастова група от VІІІ-Х клас oтборите бяха смесени, като на чело в класацията застана отбора от ПМГ „Св. Климент Охридски“, 2-то място зае отбора на ПГСУАУ „Атанас Буров“, 3-ти се класираха ПГМТ „Владимир Комаров“, а 4-ти ПЗГ „Добруджа“.
Класираните на първите 3 места във всяка възрастова група получиха и награди, осигурени от Общината. Участието в състезанията по скейтборд бе свободно и всички желаещи имаха възможност да се запишат на място. Общо 6 деца се включиха в състезанието, като отличен с първо място бе един от най – малките участници – Мартин Енчев на 11 години. Възпитаниците на клуба по приложно колоездене към ОУ „Отец Пайсии” с ръководител Димитър Стойчев показаха своите умения по майсторско управление на велосипед. Демонстрациите бяха представени от спортен клуб по шахмат „Силистра” с председател Свилен Съботинов. Спортният празник протече с много емоции и добро настроение и приключи с почерпка, осигурена от община Силистра.



Няма коментари:

Публикуване на коментар