сряда, 4 септември 2013 г.

Подготвят се срещи между браншови организации от Одрин и Силистра


     Връзки  между браншови организации от Одрин /Турция/ ще бъдат установени  в скоро време със съдействието на областните управи на двата града. Това съобщиха на пресконференция областният управител на Одрин /Турция/ Хасан Дуруер и областният управител на Силистра Насуф Насуф, които  проведоха работна среща в Силистра. Предвижда се да бъдат установени контакти в областта на икономиката, образованието, културата и социалните дейности. 
        Според двамата областни управители Силистренска област има сериозен потенциал в селското стопанство и туризма. Одрин, където е и Тракийският университет с близо 35 000 студенти, е сериозен образователен център в Турция. Голяма част от студентите са от балканските държави, каза областният управител на Одрин Хасан Дуруер. 
         "Ние сме готови за работни връзки между двете области управи, за да привлечем бизнеса", каза одринският областен управител. Той  и турски дипломати гостуваха на  проведения  в Дулово първи фестивал на турския фолклор  "Опознай културата си - открий себе си”. Организатор на фестивала е  създаденото  в Дулово Балканско интернационално сдружение за активизиране на демократичното етносно разбирателство "Тунахан". Евродепутатът Филиз Хюсменова е изпратила поздравителен адрес и е осигурила плакети за участниците във фестивала, съобщиха от сдружението. Във фестивала участваха  художествени колективи и индивидуални изпълнители от България и Турция. Хасан Дуруер  посети и старата Куршумлу джамия в Силистра.





Няма коментари:

Публикуване на коментар