четвъртък, 7 март 2013 г.

Стартира грантова схема за иновативни проекти към „Глоб@лни библиотеки”



    
 По едно и също време в 6 града на България, вкл. в Силистра, Нова Черна, Окорш, Тутракан и Кайнарджа на 7 март се проведе т.нар. информационен уебинар на Програма „Глоб@лни библиотеки - България”, чиято основна цел е да се обсъдят въпроси, свързани с кандидатстването и отчетността по Грантова схема за финансиране на иновативни проекти. Подобни прояви има в 28 областни града в рамките на две седмици от края на февруари насам. Уебинарите представляват онлайн семинари, които се провеждат дистанционно чрез интернет от Звеното за управление на програмата (ЗУП). В реално време се прави  презентация за/до 200 участника едновременно и се отговаря устно или писмено на въпроси, зададени от участниците в режим на текстов разговор по време на или след презентацията. 
В даден уебинар свободно участват представители на целеви библиотеки и техните партньори от съответните области. Проектите са за библиотеките от мрежата – 35 в Силистренския край, вкл. РБ „П. Павлович” в Силистра, като трямбва да бъдат предадени до край на работния ден на 5 април т.г. Финансираните ще бъдат реализирани до 31 октомври т.г. Малките проекти са до 2 000 лева, а големите – до 15 хил. лева. В тях моаже да се участва и по коалиционен път, като той е задължителен за големитне проекти, тъй като за тях са нужни 3 библиотеки в един проект. 
Съфинансирането е 20%, от които 1/5 е паричният принос. В онлайн семинарите задължително участват регионалните координатори за съответните административни области. За област Силистра това е Лидия Димитрова, и.д. директор на Регионална библиотека „Партений Павлович”. От името на ЗУП пред аудиторията в Силистра задочно се изяви регионалният мениджър Николай Марков, който преди време бе гост на нашия град.

Няма коментари:

Публикуване на коментар