неделя, 17 март 2013 г.

Райна Княгиня и четници с коне на финала на Празника на кукерите и маските в Айдемир




         Райна Княгиня, ескортирана от двама четници на коне, завърши 38-я Празник на кукерите и маските,  проведен в Айдемир с организацията на Община Силистра, местното кметство с кмет Денчо Георгиев и НЧ „Родолюбие 2006” с председател Иванка Радулова. Приветствието от общината бе на зам.-кмета Денка Михайлова. 
        1 500 лева бе наградният фонд за над 40 групови и индивидуални участници. По традиция най-големите награди отиват при отличниците – кукерските групи, в случая на селата Айдемир и Сребърна. Своите награди получиха още КИД №1 и №2, както и ПК „Здравец”, които с пенсионерски ентусиазъм пресъздадоха различни хумористични сценки: „Инвестиция за БДЖ”, „Араби инвеститори”, „Занаятчии емигранти”, „Пенсионерска орисия” и др. 
       Сред персонажите извън тях преобладаваха „Пролет”, „Спайдърмен”, но и „Агент на попа”, „Принцът на мрака”, „Зомби”, „Вампир”, „Баба Яга” и пр. Журито бе в състав: Сава Савов – председател, и членове – Йордан Филипов” и Мариян Павлов. 
         Средствата за наградния фонд и организацията на празника са от Община Силистра, СД „Фаворит”-Атанасов и сие”, ЕТ „Агро-Снежанка Георгиева”, „Шори”, „Белла-Белисима”, „Мира 90-Георги Иванов”, „Флешер”, както и „Паралел” ЕООД е ЗК „Айдемир”, ОбС на МО на БСП - Силистра. Веселбата бе от оркестър с ръководител Тихомир Лефтеров и солистка Милена Станева. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар