събота, 9 март 2013 г.

Теа от Силистра – момичето с точен мерник



В първите дни на март в София се проведе Републикански турнир „Ген. Владимир Стойчев” по спортна стрелба с пневматично оръжие. Там шестнадесетгодишната състезателка, кандидат-майстор на спорта от СНЦ СК „СНАЙПЕР-92” – Силистра, Теа Димитрова за пореден път се представи успешно в стрелбата с пушка, като за първи път участва при девойките /на турнирите по спортна стрелба, девойки, младша и девойки, старша възраст, се състезават в една група/.  Теа влиза във финала с втори резултат, бори се мъжки, и грабва бронзовия медал. С това си класиране тя за втори път покрива майсторска норма, но по новите правила резултатите се зачитат само, когато са отчетени електронно. За лош късмет наличната техника в залата аварира. Но с тези постижения, според личния й треньор /майка й Иванка Димитрова/, спортистката в най-скоро време се надява да покрие нормата. На състезанието тя по нищо не отстъпва на вече утвърдени майсторки на спорта, по-големи с 3-4 години от нея.
Теа Ангелова Димитрова е обикновено, русокосо и позитивно момиче. В пети клас започва да тренира спортна стрелба. Само след няколко месеца  проявява изключителни качества  и става трета на републиканското първенство на 50 м с малокалибрена пушка, като побеждава доста по-големи от нея момичета. С много труд, воля и всеотдайност следват победа след победа. В момента тя е ученичка в ІХ клас на Общинско спортно училище „Дръстър” и е спечелила 11 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала от републикански първенства и различни турнири. През 2011 година участва и на международен турнир в гр. Нитра, Словакия  в по-голяма възрастова група. Момичетата на България се класират първи и спечелват купа, а тя е четвърта. С въздушна пушка е шампион за 2011 и за 2012 година. През 2011 година става шампион и на 50 м с малокалибрена пушка.
В предвид челните си класирания, трудолюбието и постоянството в тренировъчния процес, Теа Димитрова заслужено оглави десетката на най-добрите спортисти на ОСУ „Дръстър” за 2012 година. Нека пожелаем на талантливото ни момиче да покорява още по-големи спортни върхове за прослава на родния град Силистра и България.
Лиляна Иванова

Няма коментари:

Публикуване на коментар