понеделник, 4 март 2013 г.

На 3 март в село Проф. Иширково



         3 март в Проф. Иширково - за пръв път навръх Националния празник - тържество на мегдана на селото по покана на кмета Кинка Иванова и на Народно читалище "Просвета" с читалищен секретар Снежана Петрова. Ръководители на БСП, вкл. депутата Антон Кутев, лидерите на ОблС и ОбС - Вяра Емилова и Нели Стоилова; на ПП ГЕРБ в лицето на д-р Мария Димитрова - председател на ОбС и председател на ОбС на партията; и на ДПС  начело със Севал Мустанова - председател на ОбС на партията, в готовност да участват в поднасянето на венци и цветя на паметника на Христо Ботев. 
     Редом със ЗК "Нива" и ЗК "Плодородие", както и на други местни структури. Задочен поздрав за празника от д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра. Турчета и българчета от ОУ "Св. Климент Охридски" демонстрираха рецитаторски и певчески умения специално за празника. Начело на празничното хоро - младеж в опълченска униформа, носещ знамето на Райна Княгиня, и тя до него редом. Почти като страж...
              Оркестърът на Тихомир Лефтеров с добруджанските певици Ненка Тодорова и Йорданка Калинова знаят кои песни да предложат за празничното настроение за. сключеното хоро, символ на вечността и на приятелството между хората. Макар че вечна е само признателността. И възстановката на събитията от позицията на времето в името на една заря, първа по рода си за 3 март в село Проф. Иширково, чествало наскоро 70-ата година от именуването си на името на проф. Анастас Иширков. В негова чест е изявата на 17 април т.г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар