понеделник, 4 март 2013 г.

38 каратеки защитиха по-висока кю-степен




Трийсет и осем състезатели от карате клуб “Шото-Витяз”-Силистра защитиха по-висока ученическа кю-степен по време на годишния си изпит на 2 март. Така всеки от възпитаниците на сенсей Валери Великов и сенсей Теодор Тодоров заслужи по-тъмен цвят колан върху кимоното си. Близо 5 часа продължи проверката за основните карате техники в стил “шотокан”, демонстрациите на “ката” (поредица от техники в строго фиксиран ритъм и време) и “кихон кумите” (с опонент). Комисията оценяваше и общата физическа подготовка на спортистите. В края на изпита всички получиха дипломи с новите си ученически степени.
След защитата, младите карате-надежди на Силистра имаха честта и радостта да получат няколко урока и напътствия от шихан Христо Банков – шести дан в японските бойни изкуства. Банков, който е и съосновател на КК “Шото” преди близо 20 години, насърчи състезателите в стремежа им да прогресират в спорта. Той ги посъветва да бъдат търпеливи и трудолюбиви по пътя към успеха и винаги да отстояват името на клуба.  С подготовката за изпита и защитата на ученическа кю-степен на практика стартира активният състезателен сезон за каратеките от КК “Шото-Витяз” през 2013 година. Амбициите на клуба са да се изкачи още няколко позиции в ранг-листата  на Националната федерация след миналогодишните постижения от 79 медала и 20-то място от 37 клуба в страната.
Първото участие е само след седмица на националното първенство за старша възраст, девойки и младежи в гр. Плевен. А в края на март Георги Янков, Красен Николаев, Любомир Иванов и Теодора Костова ще представят клуба и Силистра на Балканиадата в гр. Крагуевац, Сърбия. През тази година треньорите и управителният съвет имат намерение да проверят нивото на клуба чрез един от елитните му състезатели на Европейското първенство в Турция. 

Светлана Илиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар