четвъртък, 7 март 2013 г.

18 добруджанци - българчета, турчета и ромчета, сред наградените в конкурса на "Родно Лудогорие"

     
Учениците с наградите и техните гости на тържеството,
заедно с директорката на гимназията Л. Тодорова - в средата
        Приключи конкурсът за рисунки, стихотворения, есета и мултимедийни презентации за ученици от I до XII клас, проведен от Сдружение "Родно Лудогорие" със секретар д-р Анатолий Кънев, посветен на 16-ия поход "По стъпките Шейх Бедредин". 18 добруджанци от Силистра, Тутракан, Дулово, Черник и Добротица са сред победителите в отделните категории. Протоколът е на страницата на сдружението в интернет:  http://www.ludogorie.org.
При художниците, оценявани от жури с участието на акад. Светлин Русев, №1 е Гьокан Ахмет от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Черник, община Дулово. На второ място е Сера Кенан от СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Силистра, а трета е Бакъ Ахмед, също от село Черник. За есе Севиляй Хасан от ОУ "Отец Паисий" - село Добротица, община Ситово, е на трето място в по-малката възрастова група, тъй като тя е в шести клас. В горната група на второ място е Мехмед Шенол от ПЗГ "Добруджа" - Силистра. Втори е и Даниел Романов он СОУ "Хр. Ботев" - Тутракан. Трето място делят Етем Вели - ПЗГ "Добруджа" и Велиана Ранкова от СОУ "Хр. Ботев" - Тутрукан. Поощрение за Сердар Сунай - ПЗГ "Добруджа". За стихове Светлана Янкова от ОУ "Хр. Смирненски" - Дулово е на трето място при малката група, а Мариан Манолов от ПЗГ "Добруджа" е на второ място при по-големите. Няколко са наградите за мултимедийна презентация. Първенци са шестокласниците Джанер Шукри - Димитър Анатолиев от ОУ "Отец паисий" - Силистра; на второ място е осмокласникът Данислав Ангелов от СОУ "Христо Ботев" - Тутракан, а поощренията са за Моника Данчева  и Николай Андриянов (и двамата от СОУ "Хр. Ботев" - Тутракан) и Светлана Янкова от ОУ "Хр. Смирненски"- Дулово. Във втората група: представителките на Тутракан са съответно на второ и на трето места - Десислава Данчева  е от СОУ "Хр. Ботев", а Еслин Каранасуф е от СОУ "Й. Йовков"; поощрението е за Йордан Георгиев от ПЗГ "Добруджа".
Ученици от ПЗГ "Добруджа" - Силистра

       С участието на представители на "Родно Лудогорие" в лицето на Керанка Ангелова и Иван Колев, в ПЗГ "Добруджа" бе проведено тържество по връчване на наградите на силистренци, отличени в конкурса. Това стана в присъствието на Цветана Игнатова - началник на отдел "Култура" при община Силистра. Любезни домакини на тържеството бяха директорката на гимназията Лиляна Тодорова и учителят по история Т. Великов, който е участник в похода "По стъпките на Шейх Бедреддин".

Няма коментари:

Публикуване на коментар