четвъртък, 14 май 2020 г.

Волейболен клуб „Елит“ Силистра с дебют във Висша лига на България



Волейболен клуб „Елит“ Силистра навърши 15 години. Идеята за регистрирането му се заражда 2 години по-рано (2003г.). В началото група приятели от гр. Силистра, които се събират в различни физкултурни салони, за да практикуват любимия си спорт в нашия град, започват да се явяват на различни аматьорски турнири в Североизточна България.
  
И...не спират да ги печелят. Така узрява идеята, че волейболът, който играем в Силистра, не е на никак лошо ниво и нормалното продължение е да бъде регистриран клуб към съответната федерация.

Основоположници на тази идея са Атанас Токушев (дългогодишен президент на клуба и основен спонсор), Атанас Стойков (старши треньор), Димитър Миланов (настоящ президент, треньор, а доскоро и капитан на мъжкия отбор), Ивайло Желязков (треньор и състезател в клуба).

Сред тези, които са помагали през годините по един или друг начин безспорно с най-много заслуги е г-н Токушев, както още  Община Силистра (вкл. на няколко пъти за ремонта на залата на Езикова гимназия, където се играят срещите от първенствата), Марин Стоянов (фирма „Строител-2005“), .фирма „Младенова изба“ Тутракан, Тодор Опрев (Изба Опрев) с. Добротицаи др.

За тези 15 години клубът участва: в „А“ НВГ към Българска Федерация Волейбол (трето ниво на волейбола в България), където три пъти достига до плейофна фаза; Аматьорска Волейболна лига на Източна България (достигнала до 28 участници – в нея „Елит“ е 3 пъти шампион, има две втори и едно трето места.

В изминалата състезателна година клубът постигна и най-големия си успех: второ място във финалната четворка на „А“ НВГ и за първи път в историята си ще участва във Висша лига на България, считано от сезон 2020-2021.

Няма коментари:

Публикуване на коментар