понеделник, 14 май 2018 г.

Рок и фолк на сцената на "Елика елеватор" в Силистра


По профила на Димитър Пецов от Фейсбук: Патриотичен рок и фолк концерт с участието на група „Епизод” събра силистренци на сцена на 12 май вечерта в производствената база на фирма „Елика Елеватор”, намираща се в западната промишлена зона на Силистра.

Основната група, която беше поканена от фирмата организатор за концерта – „Епизод”, определи и основния тон на събитието – патриотичния, тъй като характерно за групата е, че текстовете са изцяло на историческа и патриотична основа.


Преди стъпването й на сцената изсвириха своя репертоар местните силистренски групи „Опиум”, „Евърдрийм”, „Дъ бейкърс”. Допълнително подгряха и наляха още патриотична доза масло в огъня изпълненията на Фолклорен клуб „Симеонов” и младите гайдари от Музикална школа „Великов“.



Събитието беше уважено от VIP гости: двойката „кметъли“ – организатори на емблематични рок събития – Цонко Цонев – бивш кмет на Каварна, и настоящият кмет на Тутракан д-р Димитър Стефанов. Други двама гости, депутатите Александър Сабанов и Антон Кутев също не делиха мегдан. Вечерта завърши с патриотичните песни на „Епизод”, които засилиха линията на взаимодействие между рок и фолк чрез съвместни изпълнения с двата местни фолклорни състава, а пред сцената се вяха български знамена до края на купона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар