сряда, 1 юни 2016 г.

Силистренски тим в Ден летенето на Red Bull FLUGTAG във Варна



Фейсбук. Red Bull Events Red Bull FLUGTAG за първи път в България! Мястото на полетите ще е над водите на Пристанище Варна, а датата е 2-ри юли (събота). В прощъпулника ще участва и отбор от Силистра, както твърди Калоян Кирилов. 

Що е то Flugtag? В превод от немски, това е Ден на летенето, който Red Bull провежда от 1992 година, в 47 държави или общо 148 събития до днес. 7 869 000 са свидетелите на това неистово летателно шоу по света до днес! 

Вече и в БЪЛГАРИЯ - предизвикваме гении, луди глави и мечтатели, да сътворят своите летателни апарати, с които да полетят на десетки метри над водата от рампа на височина между 6 и 7 метра. Преди да започнете да мечтаете и да творите, наберете своя екипаж, за да се получи отбор от петима!

Летателните апарати са 100% безмоторни и се управляват от човешката сила и от неизменната сила на земното притегляне. Те не трябва да надвишават тегло от 180 кг., заедно с пилота, който ще полети заедно със самоделния "самолет". Конструкцията не трябва да е по-дълга от 8.5 метра от край до край на крилата (ако изобщо има крила) и не по-дълга от 6 метра от носа до опашката (ако приемем, че има такива). 
За начало - най- важно е вашето ВЪОБРАЖЕНИЕ и смелост. А наградите за трите отбора с най-дръзки машини, представяне на подиума и излетяно разстояние над водата, са "money can't buy"! 
Дали България ще надлети световния рекорд на Flugtag от 78,64 метра, поставен през 2013 г. в Лонг Бийч, Калифорния?

Желаещите да участват могат научат повече подробности на http://www.redbullflugtag.com/bg или на тел. 070020733 от 9.30 до 18.30 часа в работни дни, без увеличение на тел. услуга. Няма такса за участие. Конкурсът е на база проекти на всеки отбор, одобрени от екипа на Red Bull Flugtag. Официален хаштаг на събитието #FlugtagVarna. Всички постове във Фейсбук, които използват този хаштаг, ще бъдат публикувани автоматично на уебсайта в секция: #FlugtagVarna.



Няма коментари:

Публикуване на коментар