петък, 10 юни 2016 г.

Кадетите на Баскетболен клуб "Доростол" влязоха в зоната на медалите

http://bgbasket.com/

Миналата година
Георги Кирилов (2005 см)
бе в 4 от класациите
Академик София (№2 през 2015 г.) и Доростол (№6 през 2015 г.)вече са сигурни участници на полуфиналите от група В на държавното първенство по баскетбол за кадети (U16). Двата тима записаха нови победи вчера, с които Академик спечели и първото място в групата, а пък силистренци няма как да бъдат изместени от второто и при поражение в последния ден (мачът срещу Видабаскет е днес - 10 юни, от 15,15 ч. в зала "Румен Пейчев"). 

Доростол на практика подпечата класирането си за полуфинал след 63:35 над Академик Пловдив. Силистренци започнаха по-добре срещата и поведоха в началото, като пловдивчани намалиха до 3 точки в края на първата част. През втората обаче разликата набързо стана двуцифрена и до края Доростол бе убедителен.

Георги Кирилов (на снимката) завърши с 14 точки и 9 борби за успеха, а добре се включи Даниел Милчев с 12 и 6. За пловдивчани 12 точки и 8 борби имаше Васил Дангалчев, а Христо Киров вкара 7 точки.

В последния мач за деня Академик Софияк нямаше никакви проблеми да се справи с Видабаскет. Тимът водеше през цялото време и спечели с убедителното 100:37. Още след първата част разликата стана 20 точки, а през втората видинчани не вкараха нито една срещу 24 за Академик. Естествено до края срещата просто се доиграваше и се чакаше само точният краен резултат.

В другата група познатият за силистренци съперник Черно море Порт Варна и Буба баскетбол София (шампион през 2015 г.) също са сигурни за полуфиналите в топ 4 на държавното първенство за кадети (U16).




Няма коментари:

Публикуване на коментар