четвъртък, 2 юни 2016 г.

ПГС „Пеньо Пенев“ Силистра с промоция на паралелки в Деня на детето


От началото на годината в област Силистра се знае предложението за прием след VIII клас за учебната 2016-2017 г. в дневна форма на обучение: 24 паралелки + 1 за ученици със СОП. Професионално образование – в 17 паралелки = 68 %: „Земеделец“ в ПГ по СС в село Ситово; „Земеделец“ и „Автотранспортна техника“ в ПГ по МСС „Н. Й. Вапцаров“ в село Средище; „Автотранспортна техника“, „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ и „Механизация на селското стопанство“ в ПГООТ в град Дулово; „Икономика и мениджмънт“ в СОУ „Й. Йовков“ в село Окорш; „Програмно осигуряване“ и „Бизнес услуги“ в СОУ „Христо Ботев“ в град Тутракан; „Механизация на селското стопанство“ в ПЗГ „Дооруджа“ в град Силистра; „Мебелно производство (0,5) и Екология и опазване на околната среда (0,5)“ в  ПГПТ „Евлоги Георгиев“ в град Силистра; „Фризьорство“ и „Шивачество“ в ПГЛП „П. Славейков“ в град Силистра, за ученици със СОП; „Автотранспортна техника“ и новите специалности „Металорежещи машини + Металообработващи машини“ в ПГМТ „Вл. Комаров“ в град Силистра; „Помощник-треньор“ в ОСУ „Дръстър“ в град Силистра.


И още: „Пътностроителна техника + Строител на пътища, магистрали и съоръжения към тях“ в ПГС „П. Пенев“ в град Силистра (нови специалности). За пръв път след седми клас ПГС „П. Пенев“ открива нова и атрактивна специалност „Интериорен дизайн“, предназначена за деца, които творят и имат таланти в тази област.

Навръх Деня на детето – 1 юни, Професионална гимпназия по строителство „Пеньо Пенев“ (директор Георги Аврамов, председател на училищното настоятелство – Евгени Георгиев) проведе свой концерт промация, заедно със състави – приятели на училището (КСТ „Елеганс“, ДВГ „ДО РЕ МИ“, ТС „Ритъм“, ТС „Добруджа“). По този начин единственото по рода си училище в област Силистра припомни и за своята 57-а година. Концертът бе подпомогнат – логистично и по друг възможен начин, от областното представителство на Камара на строителите с председател Димо Мирчев, от фирмите „Стройпроект“, „Задгранично строителство“ и „Водно строителство“.
 

По време на концерта водещата Миролюба Стоянова, която е автор и на сценария за събитието, припомни: възпитаниците на гичназията Радослав Димитров и Петър Урумов – X клас, са победители в Националното състезание по професии „Най-млад строител“; работи се по проекти към европейски програми, повишаващи професионалните умения и социалните компетенции (виж публикацията „Екип от ПГС „Пеньо Пенев“ участва в нова международна среща по европроект“ – www. jordansilistra.blogspot.bg/2016/04/blog-post_18.html); продължават дейности по национални програми на МОН: „Създаване на достъпна архитектурна среда“ и „Модернизация на МТБ в училище“ и др..



Няма коментари:

Публикуване на коментар