петък, 3 юни 2016 г.

За 25-и път екофорум "Сребърна" в Силистра

Днес започва 25-ят Международен ученически екофорум "Сребърна 2016". Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе е партньор на ОДК Силистра при организацията на част от събитията в рамките на форума, записан в националния план за действие за отбелязване на годишнината.


За "Сребърна 2016" са представени 28 проекта от България и Румъния, рисунки и литературни творби с участието на автори от Украйна, Русия и Босилеград  за литературен конкурс и конкурс по изобразително изкуство, материали за мултимедийна презентация "Нека разкажем на света за българските обекти на ЮНЕСКО" (над 600 участници). 

През първия ден от екофорума - 3 юни - след откриването в 13 часа в Младежкия дом, в резервата "Сребърна" ще има три практически занимания - екоигра "Открий легендата", забавен урок по орнитология и арт-ателие "Пресъздай Сребърна". Ще бъде посетена и изложбата ва ХГ Силистра, посветена на 9 обекта от България, свързани с културното и природното наследство, вписани в защитата на ЮНЕСКО към ООН. Сред тях е и Поддържан резерват "Сребърна" край Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар