четвъртък, 12 май 2016 г.

Библиотекари отбелязаха професионален празник край древно аязмо

Библиотекарите от област Силистра отбелязаха професионалния си празник -11 май, край древното аязмо при село Руйно в община Дулово - място за поклонение за представители на три религии
11 май. Ден на братята азбукари и светци - Кирил и Методий. Професионален празник на библиотечните и информационни работници. За него те казват: "Това е ден, в който всички ние ще споделим своите успехи, ще потърсим пътищата за преодоляване на трудности, ще разкрием мисията, която сме поели.


Библиотечната дейност е добре позната и винаги е била уважавана от хората на духа и познанието. Днес отново ще покажем на всички необходимостта от това българските библиотеки да бъдат по достойнство оценени и постaвени във фокуса на обществените приоритети.

Искам на всички да пожелая много здраве. Да бъдете все така всеотдайни и последователни в отстояване на принципите на високия професионализъм, така характерни за професията. Заедно да постигнем нови успехи и потърсим нови възможности за реализация.

От профила на Сезер Нихат във Фейсбук: На 11 май, в дните на Националната библиотечна седмица и в деня на професионалния празник на българския библиотекар, библиотечни специалисти от Регионална библиотека "Партений Павлович" участваха в Пътуващ семинар на тема "Партньорство в действие" и осъществиха среща с читалищните библиотекари от Община Дулово.

На срещата присъстваха д-р Юксел Ахмед - кмет на Община Дулово, и Доротея Тотева - зам. кмет по "Хуманитарните дейности" на Община Дулово, които заедно с директора на РБ „Партений Павлович”  Даниела Недялкова отправиха своите пожелания към библиотечната общност.

Съгласно Закона за обществените библиотеки Регионална библиотека "Партений Павлович" - Силистра е методически център за библиотеките от Силистренска област и през годините си партнира успешно и ползотворно с тях за развитието на библиотечното дело в региона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар