понеделник, 16 май 2016 г.

Фолклор и естрада от най-високо ниво за празника на Дулово





От профила Гражданското Общество във Фейсбук

На 14 май 2016 г. бе отбелязан празникът на град Дулово, за 56-а година поред. .Тържеството започна с традиционния фолклорен конкурс „Дуловски славеи 2016“, а извън конкурсната програма публиката имаше възможност да се наслади на изпълненията на солистките от ДВГ „Веселие“ към НЧ „Н. Й.Вапцаров“ с художествен ръководител Мариана Йорданова. Празникът започна със слънце, дъжд и дъга, за да завърши с фойерверки.

Успоредно с това в градския парк се провеждаха състезания по туристическа сръчност. Наградите на класиралите се спортисти връчи зам. кметаът „Хуманитарни дейности“ Доротея Тотева. Също на празника на града ни врати отвори и офисът на „КАОЛИН“ АД, което събитие бе съпроводено с много игри и забавления за децата на Дулово и общината, подготвени от аниматори от гр. Русе. 

През деня с празничен коктейл кметът на общината д-р Юксел Ахмед посрещна в зала 1 на общинска администрация Дулово, общински съветници, кметове по населени места, депутати и гости. С празнично приветствие той откри празничния концерт, началото на който постави Ансамбъл „Българе“. На пълния с граждани и гости площад ”Единство” се зави кръшно хоро, след което програмата продължи с лазерно шоу, предшестващо появата на един от най-обичаните български дуети – дует „Ритон“, аплодирани за четири пъти на бис от публиката. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар