четвъртък, 12 май 2016 г.

Общините Силистра и Тутракан в туристическо изложение в Русе

От профила на община Силистра във Фейсбук

Директорът на РИМ Силистра
Николай Тодоров
и зам. кметът на общината
Мирослав Тодоров
От 12 до 14 май община Силистра за първи път взема участие в 12-ото туристическо изложение "Уикенд туризъм Русе 2016" и в 9-ия фестивал на туристическите забавления и анимации в град Русе. Община Силистра и Регионалният Исторически музей  участват със свой щанд, на който представят възможностите за отдих, туризъм и забавление в района на общината. 
Представителите от общинска администрация имат възможност да запознаят посетителите на изложението с природните и културни забележителности на региона, чрез кратка презентация на тема: „Ела и виж Силистра“. 

В различни рекламни материали се разказва за значимостта на Силистра, като средище на средновековната българска култура, за уникалността на паметниците от античността до днес, за биосферния резерват"Сребърна", за фестивалните дни на Силистра, за фирмите предлагащи типично български ястия и за гостоприемството ни.

Пред стотиците граждани, проявили интерес към Силистра като туристическа дестинация, говорят директорът на Регионалния исторически музей Николай Тодоров, зам.-кметът "Икономика и финанси" „Мирослав Тодоров, уредникът на Крепостта "Меджиди табия"  Валентин Петков. На практика изложението е връзка между желаещите да преоткрият красотата на България и в кратката уикенд почивка да посетят интересна дестинация.


От профила на община Тутракан във Фейсбук:


Община Тутракан и Исторически музей -
Тутракан също взеха участие в п
роявата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар