петък, 13 май 2016 г.

150 минути аплодисменти за Вокална група "Ретро" и маестро Никола Касабов


12 май 2016 г. Салон на община Силистра. Верни почитатели на старата градска песен, една от столиците на които е и Силистра със своя фестивал "Дунавски спомени". 

Предстои един концерт с двама изпълнители, отбелязващи едновременно три юбилея: 15 години на Група за стари градски песни и шлагери "Ретро" при Народно читалище "Доростол" Силистра, 75 г. на нейния ръководител и създател Никола Касабов, както и "60 години в плен на музиката" на специалиста по култура с диплома от ВПШК в Санкт Петербург.
Гости: Група "Мегатон мини" от Център за музика и изкуства "Мегатон" с ръководители Меги и Илия Илиеви; Вокално-инструментална група "Чар" и дует "Обич" с ръководител Анна Терзиева и корепетитор Тодор Скорчелиев; Индивидуален поздрав от Георги Стойков от името на състудентите и Вокална група "Интер - глобус" при Смесен хор "Седянка".

Заслужени поздрави от областния управител Стоян Бонев, от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, от Народно читалище "Доростол", от Група за стари градски песни "Златна есен", от БСП Силистра, от семейството на дъщеря му в Лондон и от др. приятели и партньори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар