понеделник, 9 май 2016 г.

Първи по рода си масов крос ”Мама, татко и аз” и Дунавски спортен празник за деца, младежи и техните родители в Силистра

Масов крос ”Мама, татко и аз” и Дунавски спортен празник за деца,  младежи  и техните родители през месец май ще се проведат на 15 май 2016 година в Дунавския парк на Силистра.

         Организатори на спортните събития са СНЦ “За по-добра и красива Силистра“, Община Силистра, Регионална здравна инспекция Силистра и Областният съвет на БЧК, с медийната подкрепа на Радио “Мелодия”-Силистра.

           Стартът на кроса ще бъде даден от втория шадраван на централната дунавска алея в 10:30, а записването на желаещите участници  ще започне половин час по-рано. В масовия крос могат да се включат всички желаещи деца и младежи, подкрепени активно от техните родители в спортната инициатива.

       Спортната проява се посвещава на 10 май - Световен ден на движението и 17 май - Ден на българския спорт, и цели да популяризира съвместните  спортни инициативи и празници сред подрастващите и техните семейства. Затова и първите три награди за участниците в масовия крос ще бъдат за семействата, чиито членове в пълна екипност, първи пресекат старт-финалната линия.


        Маршрутът на кроса ще следва двете  големи алеи в парка, в посока баскетболното игрище,  като за целта, маршрутът ще бъде  обезпечен от организаторите  с  десетки сътрудници.

        Наградите ще са: Семейна вечеря в пицария “Стоп” в Силистра, Билет за  семейно кино и Ваучер за покупка на спортни стоки от магазин “Атлантик”, осигурени с любезното съдействие на фирмите “СТОП” ООД, Латона Синема и магазин “Атлантик“.  За всички деца  успешно финиширали в масовия крос, организаторите обещават  и още награди.

            В 11:00 часа в района на разкопките в Дунавския парк ще започне и спортният празник, в който могат да се включат отново всички желаещи деца и техните родители. Състезателната програма включва: дърпане на въже, скачане с чували, футбол на малки вратички, демонстрации на  бойни спортове от ССКЕ "Багаин",КК "Шото- Витяз", както и демонстрация на първа долекарска помощ от представителе на ДЕРБАК /Доброволен екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи/ към БЧК-Силистра.

            Наградите за победителите от първо до трето място в спортните игри са осигурени от община Силистра, Регионална здравна инспекция - Силистра и СНЦ “За по-добра и красива Силистра “.

             Желаещите за участие деца и младежи и техните родители  могат да се запишат на място в офиса на СНЦ “За по-добра и красива Силистра, на адрес:ул. Добрич 74 /офиса на Рол пласт/, всеки делничен ден от 10:00 до 18:00 часа, както и на електонен адрес: zpdks@abv.bg.Заявки от училища могат да се подават и в стая 306, в сградата на община Силистра - Калоян Петков, главен експерт “Спортни и младежки дейности”.



      Организаторите канят всички желаещи деца и младежи, подкрепени от техните родители да се включат активно в първата по рода си спортна семейна  инициатива. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар