понеделник, 9 май 2016 г.

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 9 МАЙ В СИЛИСТРА– ДЕН НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА, 71 ГОДИНИ ОТ КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И ДЕН НА ЕВРОПА




ФЕЙСБУК, от профила на Община СилистраОбщина Силистра, Дирекция „Хуманитарни дейности”, отдел „Култура” организират тържествено отбелязване на 9 май – Ден на победата, 71 години от края на Втората световна война, Ден на Европа, на 9 май 2016 г. от 11.00 часа пред паметника на 31-ви Силистренски пехотен полк - Железен. 

В ритуала ще участват ветерани от Съюза на ветераните от войните от Силистра и Кълъраш, Румъния. Община Силистра отправя покана към представители на институции, политически партии, обществени организации, учащи и граждани да участват в тържествения ритуал.

ФЕЙСБУК, от профила на Регионален исторически музей Силистра: 31 полк участва в заключителния етап на Втората световна война в състава на 12 пехотна дивизия от Първа българска армия, където си спечелва името "Железният" по време на боевете при Драва, Мур и село Ястребци. Общият брой на убитите от 31 пехотен полк през Втората световна война е 444 души, при численост на полка 2 600 войници, сержанти и офицери. От загиналите 39 са офицери от полка. Общо 118 силистренци са загинали в други полкове по време на Втората световна война.

Няма коментари:

Публикуване на коментар