понеделник, 15 септември 2014 г.

Първият учебен ден в ПГМТ „Владимир Комаров“ – незабравим и неповторим




Петнайсти е, и пак е Септември, и никак той не е обикновен. Той весел е, макар че е навярно и най-сериозният, тозr пръв учебен ден!

Отново на училище! Класовете от ученици изместват птичите ята и озаряват училищния двор. Цветя, усмивки, приятели... И звъни отново школският звънец. „Хуква лудо весело, чука по всички врати, изкачва се по стълбите, премята се на кълбета от звуци, съчетани в някаква чудна неразбираема гама ...“. "С тези празнични чувства започва нашата нова учебна 2014/2015 година", съобщава Стойка Иванова от ПГМТ "Владимир Комаров" - Силистра. В тържеството участваха уважавани граждани и гости: Йорданка Владимирова от община Силистра; Велизар Плугаров от „БГ Контакт“; Надежда Петрова – председател на Училищното настоятелство; Петя Петрова, представител на книжарница „Везни“.
„Учебната година, която откриваме, за нас е изключитено успешна като прием. Днес прага на нашето  училище ще прекрачат 436 ученици в дневна и задочна форма на обучение, разпределени  в 14 паралелки по  5 специалности от  3 професионални направления", заяви инж. П. Георгиева, директор на училищетов приветствието си към всички присъстващи с началото на новата учебна година.
Две са новите придобивки – напълно завършена многофункционална спортна площадка и кътът за отдих. За трета поредна година гимназията спечели проект по НП „Модернизиране на системата за ПО” и предстои изграждане на 2 нови специализирани учебни работилници по КТТ. За трета поредна година е и проектът, благодарение на който 15 най-добри ученици от специалност КТТ ще проведат производствената си практика в гр. Портсмут,  Англия. 
Вниманието на всички е насочено към новоприетите ученици от специалност „Компютърна техника и технологии“ с прием след 7. клас и „Автотранспортна техника“ с прием след 8. клас. Успешно е изпълнен план приемът със 100 % пълняемост на паралелките. „Новите“ ученици произнесоха своята училищна клетва, обещавайки да израснат достойни граждани и истински професионалисти.
За празничното настроение допринесоха фолклорните танци на ансамбъл „ Добруджа“, както и изпълненията на формация „Мегатон“

Няма коментари:

Публикуване на коментар