петък, 19 септември 2014 г.

Самодейният театър на Алфатар обедини ГЕРБ, БСП и АБВ

       



        На сцената на професионалния силистренски теаър - в т.нар. голям салон на ДКТ-Силистра гостува със своя постановка самодейният театър на НЧ "Йордан Йовков" - град Алфатар.  Спектакълът "Селяни без граница".е по пиесата на Стефан Бобчев, някога главен редактор на алфатарския вестник "Изгрев". Режисьор е Петър Чапкънов - дългогодишен и многоуважаван ръководител на състава. Музикалното оформление е дело на Миглена и Илия Илиеви.
 Театрален  състав  в Алфатар има от 1894 година със създаването на читалищетоВ годините тук работят куклено-театрален състав под ръководството на Иванка Бабаяшена и Иван Анчев, както и  детски театрален състав с ръководител Петър Чапкънов. Театралните ни състави в годините са лауреати на всички републикански фестивали на художествената самодейност с общо 27 златни, 18 сребърни и 9 бронзови медала.  
През 2006 година театралният състав е отличен с призовото второ място на балканския фестивал на комедийните театри в Тополовград за постановата „Нашенци” с режисьор Димитър  Кочланов. Между 2006 и 2013 г. награди в различни театрални конкурси имат доайенът на колектива Стоянка Неделчева, още - Галина Енева, Николета Иванова, Доротея Живкова, Любен  Стоев, Петър Иванов, Ивайло Димитров. Съставът участва в международно турне в Украйна по проект „С България в сърцето” с представления за алфатарци в селата Олшанка, Станковата и Добра.
        Накрая стана ясно, че спектакълът е подкрепен едновременно и заедно от ГЕРБ, БСП и АБВ - чудо невиждано в днешно време.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар