понеделник, 29 септември 2014 г.

22 състава във фестивала „Добруджа пее” в Айдемир



            В центъра на село Айдемир се проведе вторият фестивал „Добруджа пее”, организиран от БСП. Всички те са от община Силистра и както винаги те показаха най-доброто от своя репертоар на познатата сцена, която доскоро бе  на пл. „Свобода” в Силистра. Предвид ремонтите пред общината в момента айдемирци разполагат с най-добрите възможности за провеждане на културно събитие като фестивала. Той нямаше конкурсно начало, но за участниците в него бе предвиден награден фонд, осигурен от организаторите, с който те реализираха благодарността си за участието в есенната фолклорна проява в началото на новия творчески сезон.
Отново в село Айдемир, но в кв. Деленките бе предизборната проява на коалицията, представяща автентичното ляво пространство, както каза при посещението си в Силистра лидерът на БСП Михаил Миков. Той участва в среща с бизнеса от област Силистра,  пред представителите на който каза: „С бизнеса не става събрание, трябва разговор. Колко е трудно да си предприемчив в България, защото сред проблемите е и отсъствието на мотивация у работната ръка. До преди четвърт век у нас е имало 70-80 закона, сега са 365, което в момента позволява различното им тълкуване, включително и „според човека“. Това прави трудно приключението бизнес. Времето за законодателство в България е изчерпано и вече се нуждаем от просто прилагане на съществуващите закони. Администрацията в България е самодостатъчна на себе си, и правителството на Пламен Орешарски не успя да я притисне да работи в полза на гражданите и на бизнеса.

Има необходимост от намаляване на администрацията, защото има опасност покрай въвеждането на европейските нормативи тя да се разрасне, което ще създаде нови проблеми пречки. От сериозно разтърсване се нуждаят и разплащателните агенции, за да работят за истинското подпомагане на гражданите и на фирмите.“



Няма коментари:

Публикуване на коментар