четвъртък, 25 септември 2014 г.

Силистра почете 40-годишнината на ж.п-гарата си с филателна изложба



25/9/2014
           В зала "Петър Вичев" на Регионална библиотека „Партений Павлович” бе откритата 22-ата филателна изложба на Филателно дружество „Димитър Дончев” - Силистра. Заедно с организаторите и домакините тя е колективно дело с участието на общината, на ЖП гара Силистра и на Областната пощенска станция. Секретарят на филателното дружество Христо Христов разказа накратко историята на този важен инфраструктурен момент в историята на Силистра. Неговото начало е в края на 19 в., продължава в края на 40-те години на 20-я век, но едва през 1974 г. на 2 септември в 11 часа става откриването на железопътната гара, свързваща "най-северния север" с вътрешността на страната
         Наскоро на съвещание в Горна Оряховица, където е централата на регионалното поделение на БДЖ, екип на областния управител Стоян Бонев с негово лично участие защити за пореден път правото на добруджанци да пътуват възможно най-комфортно от Силистра до София и обратно, като бе потвърдено прикачването на кушет вагон по най-дългата железопътна дестинация в България. От името на представителя на МС в област Силистра бе обявен поздравителен адрес до организаторите на изложбата, в който се отразява отношението на държавната власт към една социална придобивка, заслужена от силистренци. По същия начин те бяха поздравени от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов. 
        На 1 октомври ФД "Димитър Дончев" провежда нова изложба, този път посветена на Република Китай във връзка с нейния празник. На 8 октомври своята юбилейна изложба провежда пощальонът Христо Христов, дългогодишен секретар на дружеството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар