събота, 13 септември 2014 г.

Серия от поздравления за празника на Силистра


                  В навечерието на Кръстовден сме. Празник голям и очакван. От 1993 г. насам той е Празник на град Силистра. Повод за поздравления от близо и далеч. Някои от тях са взети назаем от в. Силистра прес и Порталът на Силистра.









Уважаеми госпожи и господа, скъпи приятели, поздравявам ви най-сърдечно с празника на Силистра, който има своето развитие във времето близо 150 години. Малцина са българските градове, които могат да се похвалят с толкова богато историческо минало. С основание се гордеете, че сте жители на един от най-старите български градове. Предполагам неслучайно е избран за празник на Силистра именно Кръстовден, който е между най-големите православни християнски празници. Впечатлен съм от наситената с разнообразни инициативи и прояви едномесечна програма за дните на Силистра и празника на града. Радостно е, че участници в нея са както децата и младежите, така и по-възрастните, общината и културните институции в града. Особено ме радва, че въпреки трудностите на времето, в което живеем, успявате да организирате и да провеждате Международния детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство”. Надявам се през 2015 г. да имам възможност да присъствам на юбилейното му ХХ издание. Пожелавам ви незабравими изживявания на празника на любимия ви град! Бъдете живи и здрави! 14 септември 2014 г. 
Георги Първанов,
лидер на АБВ и президент на България 2002-2012 г.


        
        Скъпи съграждани, град Силистра не е просто едно от най-красивите населени места, той е началото на древна и съвременна България! Всеки празник на Община Силистра е спомен за безценното ни добруджанско културно наследство, но и поглед към всички Вас – гражданите на града, които пазите неговата история със сърцето и ръцете си. Този празник е танц на гордостта ни, че сме българи и движение на стремежите ни към по-добро бъдеще!   Днес бих отправил към Вас поне 21 причини, поради които обичам Силистра, но номер 1 сред тях е, че тук за пръв път срещнах любовта. Не спирайте да обичате родния дом, въпреки несгодите, не забравяйте приятелите и близките в него, защото важни са не думите на силните на деня, а силата на думата „заедно“! Време е да си честитим, че сме овладяли течението на реката на общественото ни развитие, а не да се носим безконтролно по течението й!   Честит празник!  
         

                Георги Кардашев – водач на листата на 
                ПП „Движение 21“ в 20 МИР – Силистра 

Няма коментари:

Публикуване на коментар