вторник, 4 юни 2013 г.

Змийчета щъкат из Дунавския парк в Силистра



         В Силистра чакаме голямата вода да дойде по река Дунав от Запад, където вече ги удави. С надеждата, че разливът в Румъния и дигата по нашия бряг ще ни спасят от евентуално бедствие. Да плюем в пазва да не ни се случва това, което бе факт през 2006 г. Междувременно обаче змийчета щъкнаха из Дунавския парк, току до т.нар. дървен град. Дано родителитe са по-внимателни, защото може да иде реч за смоци, но човек никога не знае с какви влечуги си има работа. 
         Както в силистренско заведение не са знаели, че от дърветата, пазещи сянка над масите, може да ... завалят кърлежи. Собствениците щели да искат общината да се справи с кръвосмучещите като пръска срещу тях. И без това кучетата ги разнасят наляво и надясно необезпокоявани. Макар някои от от тях си играят ей тъй в тревата с нечия загубена обувка, както показва снимката. В Силистра вече няма кой знае колко деца да играят вън, но псета все се намират да пресичат кръстовищата.  
       Та, като стана за кучетата, съветниците от БСП щели да питат за трети път кмета да каже какво стана с оня приют, дето го градим от 2008 г. насам. Сега сме чакали нови шефове на еди коя си структура, май държавна, за да се освободим от съсобственост с нея. Иначе кучкарник – „Тц!” Който каквото ще да казва обаче в Силистра я докарваме откъм залези..., докато чакаме да ни споходи "Малкият принц".

Няма коментари:

Публикуване на коментар