вторник, 25 юни 2013 г.

Два медала по шоудаун от държавното първенство по шоудаун за СКХУ "Доростол 2011"

На сн.: Ст. Иванов и С. Мусин
    Два бронзови медала завоюваха представители на СКХУ "Доростол 2011" от държавното първенство по шоудаун, заяви председателят на клуба Добромир Удрев. Единият е в категория младежи на Станимир Иванов, а другият - в категория мъже на Седат Мусин. Както е известно, в Силистра е втората в страната маса за тази игра, демонстрирана за пръв път тук в края на миналата година. Тренировките са в залата на клуба на бул. "Македония" в сградата на "Стоматологията". Канадска борба, лека атлетика, шахмат и др. спортове упражняват хората с увреждания. 
       В момента се провежда и проект, чиято основна цел е създаване на условия и възможности за участие на хората с увреждания  в безплатни спортни занимания  с цел подобряване на качеството им на живот, физическата и психическа им дееспособност. 
На сн.: Силистренско участие
в държавното
първенство по канадска борба
На сн.: Отборът на
СКХУ "Доростол 2011"
по шоудаун
           Проектът е до 31 август 2013 г. и е към МФВС. Най-общо той е за хора с увреждания и за деца в риск: до 32 души, хора с увреждания вземат участие в спортните занимания, като те ще получат разширен достъп до качествени услуги в областта на спорта. Един участник е част от заниманията в повече от един от видовете спорт.





Няма коментари:

Публикуване на коментар