вторник, 25 юни 2013 г.

Чистят пазара в Силистра с немска машина, 14 камери следят денонощно тържището


   Общинско предприятие „Общински пазари“ се сдоби с чисто нова немска машина за почистване на градския пазар, както и с 14 камери за денонощно следене на тържището.  Презентация на 3 подобни машини бе направена на централния градски пазар в присъствието на Десислава Денчева – директор на ОП „Общински пазари и пред погледа на Димо Стоев, зам. – кмет „Икономика и финанси“, както и със специалното участи  на  д-р Мария Димитрова, председател на Общински съвет, заедно с общински съветници, граждани и минувачи. 
Придобивката на предприятието с такова съоръжение е с цел достигане на по-ниски нива на запрашеност на пазара и запазване на изложената продукция на производителите. В най-скоро време ще бъде закупена още една подобна машина, с която почистването на пазара ще бъде още по- ефективно. Почистващата машина КМ 70/20 С е на стойност 821,00 лв и е предназначена за сухо почистване на външни площи без усилие - шест пъти по-бързо, отколкото с обикновена метла. На практика това е машина за метене без прах, чрез контролиран въздушен поток и филтриране, с наклоняема странична четка. Обемът на контейнера е 42 л, с производителна площ 2 800 м²/h.   
Бизнесмен от сирийски произход е автор на дарението на видеокамерите, благодарение на които онлайн и дистанционно може да бъде наблюдавано движението по пазара. Това е удобство за общинарите и ръководството на пазара, както и за гражданите. Е, не винаги търговците ще са с усмивки заредени по повод гледката "а ла Оруел", т.е. в бигбрадърски вариант, но какво да се прави: изкуството иска жертви. Ах, джепчийките....те ще са най-намръщени. Ако изобщо на първо време разберат за следежа от 14 електронни очи...накуп.







Допълнителна информация:

Няма коментари:

Публикуване на коментар