сряда, 19 април 2017 г.

На студентски театър и кино в Силистра - превантивно срещу интелектуалната емиграция на младите българи



Започва второто национално издание на инициативата „Учи в България, завладей света!“ (с националното медийно партньорство на БНТ, БНР и ДАРИК), на НАТФИЗ "Кр. Сарафов" София, което на практика е превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи, а гостуването предстои в Силистра, научаваме от профила на Златина Станева, директор на ДКТ Силистра. Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес, е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, Театралната академия потърси общественото съучастие на проблема с интелектуалната миграция още през 2016 г. с пилотното издание на кампанията. 

Студентите и преподавателите на Академията посетиха 12 градове на страната, за да защитят авторитета на българското висше образование. Гражданският интерес и подкрепа, станаха основание за развитието на кампанията. На 25 и 26 април Силистра може да подкрепи „Учи в България, завладей света!“ На 25 април от 19 ч. в ДКТ – Силистра, младите жители на града ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят спектакъла на абсолвентите „Актьорство за драматичен театър“ на проф. Пламен Марков – „Бай Балчо споменува“. 

На 26 април от 9 ч. при „Вход свободен!“ ще се проведе консултативна среща с водещи преподаватели на Академията, които лично ще запознаят гостите със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017-2018 година. Предвидени са прожекции на студентско кино. Участниците в срещата ще получат безплатни кандидат-студентски материали, кандидат-студентски справочници и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на кандидат-студентските групови консултации в София (през м. юни и м. август т.г).

За пълноценното провеждане на кампанията, разчетена за над 10 областни града, НАТФИЗ разчита на подкрепа и съдействие от всички, така че безвъзмездната консултативна помощ, да достигне и да бъде в полза на възможно най-широк кръг млади българи. Можем ли заедно да предложим на децата си достойна алтернатива, за да останат и да се развият, като пълноценни специалисти и личности в собствената си страна?

Няма коментари:

Публикуване на коментар