понеделник, 6 юни 2016 г.

Певец прослави СПИ "Христо Ботев" - Варненци


Покрай изявите на 15-годишния певец Асен Рашков в "българия търси талант" СОЦИАЛНО-ПЕДАГОГИЧЕСКИЯТ ИНТЕРНАТ  ХРИСТО БОТЕВ" С. ВАРНЕНЦИ, ОБЩИНА ТУТРАКАН, ОБЛАСТ СИЛИСТРА, стана най-известният по рода си в страната
Той е специално училище, в което със съдебно решение се настаняват момчета, извършили противообществени прояви. В него се осъществява корекционно-възпитателна работа, за да може след завършването на основно образование тези момчета да се реинтегрират успешно в обществото.

В СПИ Варненци освен задължителните учебни занятия момчетата се занимават активно със спортна дейност. През годините наши ученици са завоювали над 100 медала от регионални и национални първенства по борба, лека атлетика и др. А през последните 5 години училището е сред абсолютните областни шампиони по тенис на маса и представлява област Силистра на национални първенства.

Силно възпитателно въздействие има и трудовата дейност. Момчетата от интерната се грижат за овощни и зеленчукови градини, продукцията от които се консумира от самите тях. Полагат грижи и за редица екзотични животни. Също така получават знания и умения за първа долекарска помощ, занимания с драматизации и много други.
Учителите в интерната заявяват на сайта си: „Всички сме горди от постигнатите резултати и продължаваме уверено напред. Девиза на СПИ Варненци е: ,,МОЖЕМ И ГО ПРАВИМ". Директор на интерната е Ангел Ройбов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар