неделя, 5 юни 2016 г.

Доростол (Силистра) гръмна шампанското като шампион на Областен шампионат Силистра

http://zona90.com/
Доростол (Силистра) е новият шампион в местния Областен шампионат. Силистренци разгромиха с 6:0 отбора на Вихър (Любен) във финалната среща, играна на стадион “Луи Айер” в Силистра пред близо 2 000 зрители. Ивелин Василев заби четири попадения за убедителния успех на Доростол, а двубоят бе ръководен от добричкия рефер Петър Кирилов.
Доростол (Силистра) достигна до финалната среща, след като спечели в Западна група. Докато съставът на Вихър (Любен) повтори постижението си от миналия сезон и отново записа името си във финалната среща, след като нямаше сериозна конкуренция в другия поток – Източна група.
Младият отбор на Доростол показа още от първите минути, че ще се опита бързо да реши изхода на двубоя. В 17-ата минута резултатът бе открит. Ивелин Василев се разписа за 1:0. Осем минути по-късно Василев отново попадна в прегръдките на своите съотборници, след като удвои резултата. В 40-ата минута острието на Доростол продължи обстрела си пред противниковата врата и резултатът набъбна до 3:0.
През втората част ситуацията на терена не се промени. В 51-ата минута Десислав Андреев бе точен и покачи на 4:0. В 62-ата минута Ивелин Василев отново остави стража на Вихър безпомощен и го преодоля за 5:0. Последното попадение в срещата падна в 71-ата минута, когато се разписа Кристиян Димитров – 6:0. В оставащите минути двубоят на практика се доиграваше и ново попадение не падна.
По този начин силистренци бяха короновани като новият шампион на областта. Витрината на клуба “набъбна” още с купата за първото място на юношеската формация – младша възраст, която триумфира в регионалното първенство. Също така, днес доростолци получиха отличието си за триумфа и при юношите – старша възраст в зона Варна.
Наставникът на Доростол (Силистра) Деян Дечев коментира след двубоя, че победата на неговия отбор е логична и заслужена: “Логичен успех! Момчетата играха много спокойно и съвсем заслужено победихме. Не очаквах чак такъв разгром, но самочувствието на отбора, натрупано през пролетта, днес изигра важна роля. Смятам, че отборът ни е готов за В група, сега остава да осигурим финансирането. На отбор като Доростол не му отива да играе в Областния шампионат. Не ни притесняват нито Добруджа, нито Спартак. Мястото ни е във В група”.
След финалната среща бяха раздадени няколко индивидуални отличия. Стражът на Доростол Веселин Василев бе определен за “Най-добър вратар”. Бранителят на Лудогорец (Паисиево) Шенер Ердинч получи приз за “Най-добър защитник”. Голмайсторът на шампионата Илиян Георгиев от състава на ФК Белица също получи плакет. За “Най-полезен състезател” на първенството бе определен капитанът на ФК Белица Ивелин Спасов.
На трето  място е отборът на Белица, четвърти остана Лудогорец Паисиево. При юношите младша възраст Доростол също е начело, следван от Червена звезда Дулово, Победа Вокил и Левски Главиница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар