понеделник, 6 юни 2016 г.

Стартова победа на БК "Доростол" на финалите при кадетите

http://bgbasket.com/

Доростол Силистра, Академик София и съименникът им от Пловдив започнаха с категорични победи в група В финалите за кадети до 16-годишна възраст. Надпреварата, в която участват 12 отбора, се провежда в София, а мачовете от тази група се играят в зала „Румен Пейчев“. В първия мач за деня пловдивчани се наложиха убедително над Видабаскет със 75-50Академик София - Тунджа Ямбол 94-75, а Доростол се справи лесно с Шумен с 44-29 в последния мач от тази група. 

Тревожен факт е, че в една от частите на двубоя (втора) тимът от Шумен нямаше нито един кош. Двубоят започна оспорвано, а след 12:0 във втората на полувремето силистренци поведоха с 14 точки при 21:7.След почивката шуменци стабилизираха игра, но разликата се вдигна за момент над 20 точки. 

За кратко съперникът свали до 12 в последната, но повече от това не успя да намали голямата разлика и загуби двубоя. И двата отбора допуснаха страшно много грешки в мача – общо 46, по 23 на отбор. За Доростол най-резултатен с 14 точки и 8 борби бе Даниел Милчев, а 10 точки и 8 борби добави  Георги Кирилов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар